КТ „Подкрепа”-Бургас преизбра Иван Костадинов за председател

КТ „Подкрепа”-Бургас преизбра Иван Костадинов за председател - E-Burgas.com

X-та редовна отчетно-изборна конференция на регионалната структура на КТ „Подкрепа” – Бургас избра за нов мандат досегашния председател Иван Костадинов и заместника  му Огнян Маринов. 180 делегати от цялата област дадоха своя глас за Костадинов по време на конференцията, която се състоя в залата на театър „Адриана Будевска”. Сред специалните гости бяха кметът на Бургас Димитър Николов, вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Иоанис Партениотис, председателите на КТ „Подкрепа” в Сливен и Стара Загора,  председателят на Бургаска търговско-промишлена палата Цанко Иванов и др.

„Целите ми в бъдещия мандат са да наблегнем върху работата с общините и  КТ „Подкрепа” да създаде структури във всички 13 общини на  Бургаска област. Това е един от приоритете ни. Доскоро нямахме покритие в Малко Търново, като в момента вече имаме две организации в различни институции и целта ни е да създадем общинска структура. Другата община, където планираме създаването на структура е  Сунгурларе”, заяви Иван Костадинов след избора си. Той благодари на делегатите за гласуваното доверие.

В началото на конференцията поздрав поднесе кметът Димитър Николов. 

 „Конфедерация  на труда „Подкрепа” се утвърди не само като социален защитник на правата на работещите, но и като платформа за кариерно израстване, за насърчаване на професионализма и таланта на служителите. Разбира се голяма роля за това има ръководството и активното партньорство с ръководствата на различните компании в Бургас. По този начин се помага на икономиката. За мен е чест да бъда кмет на град, в който КТ „Подкрепа”  активно работи, сътрудничи и отстоява позиции. Според мен синдикатът много успешно запазва автентичния си образ на закрилник на трудещете се. Благодаря за доброто партньорство. За мен винаги е било чест и удоволствие много стриктно да следим параметрите на колетивните трудови договори, които подписваме със синдиката. Виждам, че едни от най-активните синдикалисти са мои колеги от Общината”, заяви кметът Николов.

Приветствието на вицепрезидента на КТ „Подкрепа” Иоанис Партениотис накара присъстващите отново да съпреживеят някои от най-ярките моменти в историята на синдиката.

„Тази година се навършват 30 години от създаването на КТ „Подкрепа”. Тя е най-старата демократична организация, създадена в България в новото време и единствената, която успя  да се съхрани”, заяви Партениотис. Той припомни какво е постигнато благодарение на усилията и енергията на КТ „Подкрепа”.

В момента в КТ „Подкрепа” – Бургас членуват около около 6 000 души. По данни на Иван Костадинов в последните години интересът към „Подкрепа” е голям и членската маса се увеличава.

Коментари

Още от последните новини