"Кроношпан" не пускал задушливи газове, прахта била от дървесината

Дървесината вече е пренаредена и няма никакви отклонения от нормите за запрашеност на въздуха

Във връзка с обявените  от страна на РИОСВ Бургас резултати от проведени извънредни контролни проверки, свързани със сигнали за  „запрашаване и изпускане на задушливи газове от дейността на дружеството“,

Ето какво уточнение направиха от "Кроношпан":

Няма дейност или технология на територията на производствената база на „Кроношпан“ в Бургас, които да водят до изпускане на задушливи газове. Електростатичният филтър за мокра очистка на газовете свежда такава вероятност до нула и многобройните проверки през годините доказват този факт. Готови сме да окажем съдействаме за нови проверки.

Наше вътрешно проучване установи, че причината за краткосрочното увеличаване на съдържанието на праховите частици в зоната около склада за дървесина на открито е „ротирането“, т.е пренареждането на количествата дървесина от площадката. В тази площадка през зимата се бяха натрупали повишени количества от суровина и в момента, в който започна тяхното транспортиране към производствените линии, се появи проблемът със запрашаването.

Дървесината вече е пренаредена и няма никакви отклонения от нормите за запрашеност на въздуха.

Предприети са допълнителни мерки за поддържане на дървесната площадка в състояние, което да сведе до минимум възможностите за отклонение от нормите за запрашеност при извършване на обичайната дейност в района на склада за дървесина на открито.

Коментари

Още от последните новини