Край на марката „Глобул“

Край на марката „Глобул“ - E-Burgas.com
  Теленор   Петнайсет месеца след като беше купен от Telenor и реално влезе в групата на десетия по големина телеком в света, "Глобул" вече носи и неговото име. Компанията официално обяви промяната на търговската си марка и името на самото дружество. Това включва ново лого, цвят, смяна на сайта и електронния портал. Вече всички продукти ще носят марката Telenor. Процесът по ребрандиране на оператора, започнал преди няколко седмици, реално ще продължи още няколко месеца.

Новите магазини

"Теленор" вече започна да ребрандира магазините си, а първият завършен такъв - до централата на компанията в столичния Бизнес парк в кв. "Младост", беше показан вчера. Плановете на "Теленор" са да реновира всичките си 250 търговски обекта, но на части в рамките на следващите месеци. Едно от най-важните обещания, които пое операторът като част от новия си имидж, е занапред да третира наравно своите нови и стари абонати.

"Теленор ще бъде и първият български мобилен оператор, който ще предложи равнопоставеност на всички свои клиенти – както нови, така и настоящи. Това означава, че всеки наш абонат ще има равен и безпрепятствен достъп до всичките ни търговски предложения и промоции, както и до най-новите и търсени модели мобилни устройства, предлагани от Telenor. На еднаква цена и при равни условия", заяви главният изпълнителен директор на компанията Стейн-Ерик Велан.

Другите промени, които съпътстват смяната на търговската марка, са прехвърлянето на сайта от globul.bg на telenor.bg. Заменя се и порталът за обслужване MyGlobul с MyTelenor.

Новата мрежа

Причината да не се сменят името и марката веднага след като Telenor придоби "Глобул" е, че скандинавският гигант искаше да промени доста неща в компанията. От една страна, да напредне обновяването на мобилната мрежа (процес, който тече в момента и е приключен 40%), от друга - самият начин на работа в мобилния оператор.

"Преди 15 месеца, като подписвах споразумението в Атина, ние не купихме името "Глобул" за 717 млн. евро, а компанията и хората, които стоят зад нея", каза вицепрезидентът на Telenor Group Мортен Йонсен. В повечето страни, в които норвежкият гигант оперира, той работи с името Telenor. "Трябваше да се изпълнят две неща, за да можем да сменим името. Първото е да инвестираме в нова мрежа, която ще бъде завършена през 2015 г. Второто – да променим организацията в самата компания. Създадохме отворена среда, в която изпълнителният директор работи наравно със служителите", допълни Йонсен. По този начин българското звено на Telenor се напасва на стандартите, които скандинавският телеком ползва на останалите си пазари.
Коментари

Още от последните новини