Край на летните задръствания в Бургас! Откриват "Крайезерна" във вторник (видео)

Видеото зарежда

Ул. "Крайезерна" в Бургас е почти завършена и ще бъде открита най-късно в понеделник или вторник. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който в момента е на посещение в Бургас.

Улицата е с изключителна важност за трафика в града и се очаква да сложи край на летните задръстрвания, тъй като ще изведе автомобилният поток за Южното Черноморие извън централните улици. "Крайезерна" е посладната фаза от т.нар. Южен обход на града, който се реализира през последните няколко години. Самата улица трябваше да бъде завършена в началото на август по договор, но работата бе форсирана, за да се хване по-голяма част от активния летен сезон, когато трафикът е най-натоварен. 

Борисов изрази надежда, че общината ще прехвърли пътя на държавата възможно най-бързо, за да бъде заустени по-добри съоръжения към главния път. 

Очаква се още в средата на следващата седмица колоните от автомобили в Бургас да намалеят, като това ще се усети най-вече на кръговото кръстовище на "Трапезица", където традиционно стават задръствания с колите, които отиват или се връщат в посока южните морски курорти. 

Коментари

Още от последните новини