Край на багерите и крановете от днес в Созопол

Край на багерите и крановете от днес в Созопол  - E-Burgas.com

От днес до 30 септември  туристи и гости на Созопол не трябва да виждат кранове и багери. Влиза в сила забраната за строителство в района на Черноморец и Созопол. Местният парламент е определил периода и местностите, за които е наложена забраната. Тежкотоварна техника не би трябвало да има в.с."Света Марина", м."Буджака", м."Каваци", м."Мапи", м. "Градина", м."Аклади",м. Ачмалъци, м."Герени",м. "Аклади чеири", м."Акра" както и на други самостоятелно обособени курортни комплекси и курортни територии, къмпинги и ваканционни селища (вилни и туристически селища), находящи се в землището на гр.Созопол и гр.Черноморец.

При извършване на демонтажни и монтажни работи на закрито трябва  да се спазват изискванията и забраните , определени съгласно Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на Община Созопол. А строителите, които са стопирали градежите си, трябва да оградят и обезопасят строителните обекти, както да изчистят тротоарите и уличните платна.

Изключение може да има само при крайни аварийни ремонти. За асфалтиране на  улици и полагане на настилка за  тротоари, забраната ще е в сила от 30 юни до 15 септември. 

Коментари