Кръстовището до новия басейн в "Славейков" отеснява, ще бъде ли разширено?

Кръстовището до новия басейн в

Общинският съветник Евгений Мосинов отправи питане относно проекта за продължението на ул. „Янкоо Комитов” до ул. „Струга” 

Т-образното кръстовище на улиците "Янко Комитов" и "Лазар Маджаров" все по-трудно може да поеме големия автомобилен трафик, който минава през него. Това смята общинският съветник Евгений Мосинов, който е отправил питане в местния парламент относно проекта за продължението на ул. „Яно Комитов” до ул. „Струга”. Двете улици бяха свързани с надлез пред около две години, след което бе създадено въпросното Т-образно кръстовище с временна организация на движението

В близост до него в момента се строи новият спортен комплекс със закрит басейн в "Славейков". Вече е изградена и болнична сграда на Очна клиника „Хубанов”, а тепърва се очаква в района да изникнат още сгради, за които вече са заявени инвестиционни намерения. Всичко това подказва, че трафикът там тепърва ще се увеличава, първоначално от тежкотоварни автомобили и строителна техника, след което от леки автомобили. 

Жителите на комплекс "Славейков" се опасяват, че сегашното кръстовище засилва опасността от настъпване на ПТП в резултат на отнемане на предимство и неправилно пресичане на пешеходци. 

Евгений Мосинов настоява да бъде внесена яснота относно намеренията на общинска администрация и дали тя планува реконструкция и разширяване на сегашното кръстовище. 

Коментари

Още от последните новини