Красива градинка пред блока искат от заведението в "Краставицата"

Красива градинка пред блока искат от заведението в

Не става дума за завземане на зелените площи, за облагородяването им, заявиха собствениците​

Не искаме да завземаме зелени площи, а да ги облагородим и да направим една красива градинка, от което да са доволни всички страни. Това заявиха собтвениците на кафене “Inbar”, което се намира между входове 1 и 2 в бургаския блок 77, известен като „Краставицата“.

Миналата седмица в Общински съвет – Бургас бе входирана подписка, в която част от жителите на двата входа негодуват срещу идеята за разрастване на заведението.

Според собствениците на кафенето обаче хората са били настроени негативно от трето лице и са се подписали без изобщо да се запознаят с проекта. След като им било обяснено, че броят на масите няма да бъде увеличен, а тревните площи няма да бъдат унищожавани, голяма част от тях са променили своето мнение. 

Самият проект предвижда обособяване на кът за отдих с пейки, кошчета и къщичка за книга, който ще може да се използва свободно от бургазлии. Самите зелени площи ще бъдат покрити с тревни чимове, които ще бъдат поддържани от собствениците. Ще бъдат засадени и две нови дървета, десетки цветя и декоративни храсти.. Масите и столовете ще бъдат разположени върху дървен декинг, който по никакъв начин няма да увреди тревната площ и след време може да се демонтира. 

По този начин би трябвало да бъдат удовлетворени интересите на гражданите, както и тези на община Бургас, която ще спести ресурс от поддръжка и озеленяване. Самата градинка в момента не е в много добро състояние, като по подобие на повечето междублокови пространства често е осеяна с фасове и пластмасови капачки. Инвестиционното намерение на заведението е заявено още през февруари, а тепърва се очаква реакция на общината, която трябва да реши дали проектът ще бъде реализиран. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини