Красимир Петров застава на отговорната позиция sous chef на Средиземноморски ресторант Салини

Красимир Петров застава на отговорната позиция sous chef на  Средиземноморски ресторант Салини - E-Burgas.com

"Започнах от най-ниското ниво преди повече от 10 г., работата ми носи преди всичко щастие" споделя той от кухнята

Неуморната работа, познанията, старанието, упорството, позитивното отношение и умението да тушира всяко предизвикателство дадоха на Красимир Петров от екипа на Средиземноморски ресторант Салини ново амплоа: sous chef.

"Отговорността е голяма" - споделя той. "Включва целия периметър на работа в кухнята - от издаването на храната, реда в кухнята, заявките за зареждане на продукти, експериментиране с нови рецепти и вкусове, обучаване на екипа - той е много важен, защото без него не се получава нищо, така и постоянна комуникация и обратна връзка от клиентите, работа с други отдели, пр. маркетинг на хотела; работа със сервитьорите и други. Sous chef означава, че мога да взимам решения за всичко, относно кулинарната страна на Гранд Хотел и СПА Приморец и нося съответната отговорност за всяко свое решение и неговите последствия" - допълва той.

Пътят му в професионалната кухня започва преди повече от десет години от най-ниското стъпало. Освен че работи в различни ресторанти, посещава курсове, семинари, от които последният е за молекулярна кухня; работил е на разменен принцип в ресторанти в чужбина. Минава през всички нива, за да стигне до sous chef на най-добрия хотелски ресторант в Бургас. "Опитът учи" - казва той. 

„В добрите ресторанти ще откриете комбинация от спокойствие и релакс, безупречен сервиз и качествена храна, приготвена с познания, умения и разбира се, свежи продукти. Точно такова място е Средиземноморски ресторант Салини. Радвам се, че имам възможност да бъда интегрална част от неговата текуща отлична репутация, както и от по-нататъшно плавно, устойчиво развитие и растеж" - споделя Красимир Петров. "Работата в хотелски ресторант сама по себе си е предизвикателство. Тук има постоянен приток на гости от различни националности, на които трябва да дадем достатъчно аргументирани кулинарни причини да се върнат. Винаги желани и приветствани вкусно са и всички бургазлии, техните близки и приятели. За нас, много важна е обратната връзка от госта, неговото доволство и желанието да се върне при нас. Това е добре свършена работа."

Днес, Красимир Петров прекарва в кухнята на Средиземноморски ресторант Салини по 10 до 12 часа на ден, 6 дни в седмицата. Творец е не само там. "За мен, храната е изкуство, също като моето хоби - рисуването. В идеалната чиния - или платно, има палитра цветове и вкусове, които са в съвършен синхрон. Обичам да експериментирам. На пазара има много нови стоки. Когато познаваш вкусовете и умееш да ги съчетаваш се получава отличен резултат" споделя той и добавя: „Работата ми носи преди всичко щастие“.

Средиземноморски ресторант Салини е интегрална част от кулинарната карта на Бургас и Южното крайбрежие като цяло. Той носи всички черти на петзвезден хотелски ресторант – качествена работа, безупречен, ненатрапчив сервиз, богата палитра вкусове и напитки, съобразени с гости от различни националности, предпочитан партньор за различни свързани мероприятия – бизнес събития, сватбени тържества, годишнини, рождени дни, коктейли, гала вечери. Салини е достъпният кулинарен избор, който никога няма да ви разочарова, независимо, какво кулинарно пътешествие ви е по вкуса днес. Ще го откриете на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2, Гранд Хотел и СПА Приморец. Всеки ценител на добрия вкус е повече от добре дошъл.

За резервации: +359 877 81 00 18

Галерия
Коментари

Още от последните новини