Крадлива тийн банда подлуди "Славейков" и "Лазур" за месец

Крадлива тийн банда подлуди

Крадците са между 14 и 16 години, но успели да натрупат сериозно досие от престъпления

Общо петима младежи на възраст между 14 и 16 години са отговорни за поредица от кражби в края на декември и януари в Бургас, съобщават от полицията. 

Припомняме, че вчера бяха задържани трима тийнейджъри, които на 15 декември миналата година проникнали в сладкарница в "Славейков". където счупили хладилна витрина за 2000 лв. 

На 10 януари те откраднали мометник от баничарница до блок 9 в "Славейков", като разбили прозоречен стъклопакет с бетонна плочка, за да проникнат в помещението. 

Три дни по-късно,  в съучастие с още двама 14-годишни бургазлии те проникнали в павилион за бързо хранене, азположен на кръстовището на улиците "Копривщица" и "Перущиц", откъдето откраднали монетник с парична сума. 

На следващия ден бандата направила цели два удара. Този път ограбили кафе-сладкарница, разположена в блок 70 в "Славейков", откъдето откраднати сладкарски изделия и алкохолни напитки на обща стойност 180 лв.На същия ден петимата младежи опитали да влязат в книжарница, като разбили витрината, но алармата се задействала и ги подлашила. 

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на младежите продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.
 

Коментари

Още от последните новини