Крадец на куче отива за две години в затвора

Крадец на куче отива за две години в затвора - E-Burgas.com

Рецидивистът Иван Димитров, който е с шест присъди до момента и е откраднал пинчерчето с болно сърце Джери, отива в затвора за 2 години. Присъдата, която той ще изтърпи при първоначален строг режим, е окончателна и е произнесена от окръжния съд в Пловдив. След кражбата кученцето, което било с порок на сърцето, пиело лекарства всеки ден и имало и сърдечна операция, починало от преживения стрес.

Джери бил откраднат миналия 12 януари пред магазин в кв. „Кючук Париж”, където собственикът му влязъл за няма и 5 минути. Пинчерът имал паспорт, чип, а на нагръдника му имало метален медальон с номер на поставената му ваксина. Минавайки пред магазина Иван Димитров коленичил да погали Джери, след което го отвързал, скрил го под якето си и се прибрал. Кражбата била запечатана от камерите на търговския обект. Семейството било много притеснено. Пуснали обяви във Фейсбук и разлепили призиви на хартия в квартала. Междувременно Иван обявил пинчера за продан. На обявата попаднала стопанката на Джери, която се обадила. Преди обаче крадецът да се срещне с нея, го продал на друга жена. Елена Дичева, го купила за 11-годишната си дъщеря Ива, която събирала месеци наред пари за куче.

В съда Дичева разказа, че след продажбата, тя се прибрала вкъщи с кученцето, но й направило впечатление, че то няма дрешки и аксесоари, както и паспорт. Продавачът обяснил, че на другия ден ще им донесе паспорта. Когато се прибрала тя очаквала, че животинчето ще е игриво, но то се свило и заспало. На другия ден жената видяла във Фейсбук, че издирват именно това куче и се свързала с полицията. Така пинчерът бил върнат на собствениците. Те го завели във ветеринарна клиника, където животното било поставено на системи, защото се оказало, че е получило инфаркт, но впоследствие починало.

Коментари

Още от последните новини