Кръчмите в Морската градина не искат да плащат наем през зимата

Кръчмите в Морската градина не искат да плащат наем през зимата  - E-Burgas.com
снимка: provereno.bg

Наемателите заплашват да прекратят договорите си с с "Благоустройствени строежи" ЕООД

Наемателите на четири заведения в Морската градина на Бургас настояват да не плащат наеми през зимните месеци. Те се обръщат със специална молба към Общински съвет - Бургас да бъдат освободени от плащане извън активния сезон. 

В писмото са се подписали Димитър Вергиев, който стопанисва кръчмата „Бургаски вечери“, Николай Гешев, наемател на дискотека „Плаза“, Иван Георгиев от „Фън груп“ и Надежда Чамурджиева от "Вергиев Холидей". 

"Като наематели на четирите обекта-заведения за обществено хранене, изпълняваме стриктно поетите задължения по договорите си. Ползваме обектите по предназаначнието и редовно заплащаме уговорените месечни наемни вноски" започва писмото. 

Те обаче припомнят, че поради разположението в Морската градина и парк "Езеро" през есента и зимата достъпът до заведенията е ограничен, което от своя страна се отразява на посещаемостта. Това налага обектите да бъдат затворени през студените месеци на годината. Въпреки това наемателите имат разходи по охраната и поддръжката, както и за месечен наем. 

Наемателите заплашват, че при запазване на сегашната ситуация ще бъдат принудени да помислят за прекратяване на договорите си с с "Благоустройствени строежи" ЕООД. Те настояват да бъдат освободени "напълно или частично" от заплащането на наем през месеците от ноември до април включително, при условие, че обектите са затворени и не работят. 

Писмото на наемателите ще бъде разгледано от комисиите по "Бюджет и финанси", "Правни въпроси" и "Общинска собственост и инвестиционна политика". 

 

Коментари

Още от последните новини