Копаят огромен ров в Морската градина, вижте защо (снимки)

Копаят огромен ров в Морската градина, вижте защо (снимки)  - E-Burgas.com

Поливен резервоар ще снабдява старата част на парка с дъждовна вода

Огромен поливен резервоар ще снабдява с дъждовна вода Морската градина на Бургас, която в момента претърпява пълно обновяваване в частта между хотел "Приморец" и паметника на Пушкин. Съоръжението ще се захранва от съществуващ сондаж и ще се грижи за поливането на растетилността в парка. В момента багери копаят ров с впечатляващи размери в южната част на Морската градина, където ще бъде позициониран резервоарът. Системата ще позволява по-ефективно и икономично поливане, за което досега се харчеха огромни количества питейна вода. 

В същото време продължава и цялостният ремонт на алейната мрежа, укрепването на подпорните стени към плажа, поставянато на нови декоративни елементи и дейностите по озеленяването. Премахнати са 40 стари и болни дървета, като на тяхно място ще бъдат засадени 115 нови от различни декоративни видове. 

Мащабният ремонт в Морската градина стартира през октомври месец миналата година и се очаква да приключи до лятото. Лошите метеорологични условия и многото сняг през януари обаче забавиха строително монтажните работи и в момента ремонтът изостава. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини