Контрол: Созопол свързва хотелите с МВР

Контрол: Созопол свързва хотелите с МВР - E-Burgas.com

Община Созопол се включва в пилотния за страната ни проект, разработен от Министерството на туризма. Той е има за цел да въведе единна система, която да свързва хотелите с МВР, с цел по-голяма сигурност. Платформата ще бъде качена в сайта на общината и всеки собственик на голям хотел, вила за отдих или къща за гости на територията на крайморската община може да  направи регистрация, за да се възползва от услугата.

Предложението е на кмета Панайот Рейзи и бе гласувано и прието по врене на заседание на ОбС в града. Изменението в наредбата за обществения ред в общината, стъпка в посока сигурност както за летовниците, така и за местните жители, е категоричен градоначалникът.

„Спокойствието и сигурността през летния сезон са приоритет за нашата община. Проблемът в момента е, че голяма част от нощувките на чужденците не се регистрират. Това, от една страна, е укриване на доходи, от друга страна, е заплаха за сигурността. На фона на ситуацията, в която се намира Европа – бежанският поток и терористичните актове, това е наложително“, каза созополският кмет Панайот Рейзи.

Наложително, но не и задължително, тъй като това изисква задължителна промяна на Закона за туризма.

Първите общини въвели онлайн платформата са София и Пловдив.

Коментари

Още от последните новини