При спец акция: Разбиха наркооранжерия в Поморие, конфискуваха рекордно количество канабис (снимки)

При спец акция: Разбиха наркооранжерия в Поморие, конфискуваха рекордно количество канабис (снимки) - E-Burgas.com

Рекордно количество марихуана откриха криминалисти в два дома, единият на територията на град Айтос, а другият в Поморие. При специализирана полицейска операция, служители от Районно управление – Айтос извършили претърсване в частен дом в с. Лясково, общ. Айтос. Къщата е била обитавана от криминално проявения и осъждан К.Я., 28 годишен от Бургас.

В различни тайници на къщата и двора на имота са намерени и иззети близо 2,5 кг. канабис. К.Я. е задържан за срок от едно денонощие по случая е образувано бързо полицейско производство, съобщиха от полицията.

В Поморие пък в дома на  44 годишен мъж с инициали М.А. полицаите откриват специално оборудвана ферма за отглеждане на канабис. Тя била шумо и звуково изолирана, обезпечена с вентилационна система, топлинно излъчващи лампи, капково напояване и климатик.

Във фермата са открити 169 саксии с канабисови растения със средна височина от 90 см., както и 12 пласмасови туби с различна вместимост с течни торове и препарати. Намерена и иззета е и найлонова торба с почти изсъхнала тревна маса. Установено е, че общото тегло на откритата зелена тревна маса и съцветията е близо 40 килограма. Извършени са множество процесуално следствени действия, като са разпитани свидетели. Назначени са химическа и агротехническа експертизи.

М.А. е задържан за срок от 24 часа, привлечен и разпитан в качеството на обвиняем. Събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура – Поморие. По случая е образувано досъдебно производство.

Галерия
Коментари

Още от последните новини