Командироват стотици полицаи по курортите през лятото

Командироват стотици полицаи по курортите през лятото - E-Burgas.com
снимка: архив

Над 730 служители на МВР ще бъдат командировани по българското Черноморие през лятото, за да гарантират сигурността на туристите. Това съобщи ресорният министър Румяна Бъчварова след среща с посланици и дипломати на държавите, от които пристигат най-много туристи у нас, предаде Дарик.

От своя страна Министерството на туризма открива горещ телефон, на който хората ще могат да подават сигнали за нередности, свързани с плажовете. Управляващите очакват интензивен летен сезон и уверяват, че са подготвени за всичко.

Повече полицаи, готовност за специализирани операции, както и съдействие за превод при инцидент с чуждестранен турист гарантират от МВР за предстоящия летен сезон на Черно море.

Около две трети от командированите служители ще бъдат разположени в южните курорти, а с особено внимание ще се следи Слънчев бряг, обясни главният секретар на МВР Георги Костов. „Основната част са полицаи от „Охранителна полиция“, но имаме и разчет да подсилим при активен сезон и с разследващи полицаи, и с оперативни работници, и с други специализирани колеги, от каквито има нужда“, поясни Костов.

Коментари

Още от последните новини