Командирът на ВМС с участие в световен форум в САЩ

Командирът на ВМС с участие в световен форум в САЩ - E-Burgas.com

От 18 септември до 21 септември 2018 г. командирът на Военноморските сили на Р. България, контраадмирал Митко Петев взе участие в 23-ия „International Seapower Symposium” (ISS), в Ню Порт, САЩ, в симпозиума участваха командващи на ВМС от 103 страни.

Целта на ISS e да подпомогне висшите военноморски лидери, да обсъдят общите морски предизвикателства и възможности за засилване на международното сътрудничество в областта на морската сигурност.

ISS е уникален, тъй като е единственият форум в света, който обединява ръководителите на толкова много военноморски сили на едно място. Дискусиите в ISS са довели до многобройни успешни усилия за засилване на сътрудничеството в борбата с пиратството, оказването на помощ при бедствия и хуманитарна помощ, координирането на издирването и спасяването в морето, включително спасяването на подводници, планирането и провеждането на коалиционни военни операции и съвместното правоприлагане в борбата с незаконния трафик на оръжия, наркотици и хора, както и нарушения на рибарството и замърсяването на океаните и моретата.

Коментари

Още от последните новини