Колоездачът Пламен Петков спаси гларусче на Морска гара в Бургас

Колоездачът Пламен Петков спаси гларусче на Морска гара в Бургас - E-Burgas.com

Бебе гларус е било спасено от удяване на Морска гара в Бургас. Историята разказа известния колоездач Пламен Петков, който обикаля България с велосипеда си. Публикуваме разказа му от първо лице, заедно със снимките, които той е използвал в поста си във Фейсбук.

Да споделя с вас едно добро дело, което направих преди малко на Морска гара Бургас. Докато се разхождах с колело покрай пристанището видях, че този гларус е на прага да се удави във водата, защото му се беше намокрила перушината и едвам плуваше.

Реших, че трябва да му помогна, след като повечето хора го гледаха странно и дори го снимаха радвайки му се, а едни деца го стреляха с пистолет с топчета. Поисках от едни рибари мрежа с която да го извадя. Те веднага ми дадоха, след което го извадих и го занесох навътре в Морската градина. Подсуших му перата от водата, доколкото можах, и се надявам да оцелее. Така, че ако се разхождате някъде по Черноморието и видите птица, на която крилата са и под водата, направете нещо по въпроса да я извадите, защото тя не плува, а се дави.

Галерия
Коментари

Още от последните новини