Коледната украса ще огрее Бургас в края на седмицата

Коледната украса ще огрее Бургас в края на седмицата - E-Burgas.com
Къщичката на Дядо Коледа и коледната елха се местят пред общината

koledna ukrasa Коледно настроение се очаква да завладее бургазлии още в края на тази седмица. В петък започва монтирането на украсата, която ще огрее улиците "Александровска" и "Богориди" в Бургас. Това заяви пред e-Burgas Петър Парушев, началник на отдел култура в общината.

От думите му стана ясно, че тази година пълното поставянето на украсата ще отнеме около две седмици, като ще започне на 15 ноември и ще приключи в края на месеца. Очаква се тя да бъде разнообразена с нови елементи, които да допълнят миналогодишната и композиция. Заради ремонта на площад „Тройката“ любимото място на децата – къщичката на Дядо Коледа, тази година ще бъде преместена на площад „Атанас Сиреков“. Същото се отнася и за коледната елха, която ще бъде запалена пред общината.

По принцип ремонтът на „Тройката“ е в горната част на площада, но от общината са преценили, че е по-добре да бъде обособено отделно място, което спокойно да бъде посещавано от бургазлии. Все още не е ясна и съдбата на дървените къщички, които станаха традиционни през последните години. Търговските обекти, на които се предлагат предимно месни деликатеси, греяно вино и тестени коледни изделия, може и да не се появят за предстоящите празници. „Предполагам, че ще ги има, но ние като задание не сме имали такова изискване. Все пак, когато пускахме заданието, предполагахме, че ремонтът на „Тройката“ вече ще е започнал уточни Петър Парушев.

Бургас обаче най-вероятно ще се размине с ледена пързалка в центъра на града през тази зима. Парушев уточни, че атракционът е частна инициатива, но хората, които се занимават с нея, за съжаление не са проявили желание тази година.

Коментари

Още от последните новини