Коледа подмина малките магазинчета в Бургас

Коледа подмина малките магазинчета в Бургас - E-Burgas.com
Бургазлии избират големите търговски центрове, оплакват се магазинерите koleda (2)   Коледа подмина малките магазинчета в центъра на града, показа проверка на e-Burgas. Обичайната по това време на годината гледка с накичени от гирлянди, пластмасови елхи и играчки е рядко срещана тази Коледа. Причината е, че бургазлии все по-често избират да пазаруват от големите търговски центрове, където изборът е по-голям, а цените са ниски.

koleda (1)"Всички отиват в "Джъмбо" или по моловете, а от тук купуват само единични бройки от най-евтините стоки" оплаква се собственик на Магазин за 1 лв. в центъра на Бургас.

В същото време закупуването на отсечена елха постепенно излиза от мода. Клиентите предпочитат да закупят сглобяемо пластмасово дръвче, което да използват и за следващата година. Това обаче не е печелившо за търговците, тъй като в почти всеки бургаски дом вече има по една изкуствена елха.

Дръвчета в саксия пък се намират рядко, тъй като търсенето им не е голямо. Те са значително по-скъпи и от пластмасовите, и от отсечените дръвчета, а модата им все още не е достатъчно навлязла в Бургас.
Коментари

Още от последните новини