Кои са депутатите с най-много отсъствия от работа?

 Кои са депутатите с най-много отсъствия от работа?  - E-Burgas.com

От днес депутатите са в едномесечна ваканция. Проверка в регистрите на парламента показва, че и по време на сесия не всички са били редовни на работа. От началото на мандата на 43-то Народно събрание натрупаните отсъствия вече са 726. Някои от рекордьорите вече имат по над 40 отсъствия от залата. С наближаването на ваканцията задачата да се събере кворум ставаше все по-трудна, казват от БТВ.

Гледката на празни кулоари и депутатски банки е характерна особено в петък, по време на парламентарния контрол.

 

Въпреки това много от депутатите винаги имат готов отговор защо не са били на работа.

„Има случаи, когато имам срещи извън София”, изтъкна Илия Илиев от ДПС.

„Досега съм отсъствал само по линия на франкофонията участвам в мероприятия”, коментира пък Любомир Кючуков от АБВ.

Има и депутати без нито едно отсъствие. „Аз бих подкрепил намаляването на депутатите с 25%”, каза Настимир Ананиев от РБ.

Ананиев допълва, че за участие в комисии депутатите получават от 200 до 400 лева отгоре и пак не идват. Дава пример с депутатка от „Атака”.

„Откакто аз съм председател, нито веднъж не е идвала. Проведох един разговор с нея и обеща, че ще идва, но мина повече от месец и половина още я чакам”, изтъкна той.

Миглена Александрова от „Атака” обаче отрече това да е вярно.

Делян Пеевски пък, който не е идвал от февруари, има само 19 отсъствия. Останалите са извинени. Отсъствията на депутатите могат да се извиняват с подпис на председателя на парламентарната група.

Следващото пленарно заседание е на 31 август.

Коментари

Още от последните новини