Когато ГЕРБ строи, как децата бързо научават

Когато ГЕРБ строи, как децата бързо научават - E-Burgas.com

2110809388 (1)Голяма истерия се надигна по форумите заради детето, целунато от Бойко Борисов спонтанно при последната му визита в Бургас.

Няма нищо лошо в това един премиер да прояви нежност към едно изпречило се на пътя му симпатично момиченце, което се откроява с неподправена усмивка на фона на мрачната охрана, любопитните зяпачи и куп ласкатели. Целият този сюжет "вожд и малко дете от народа",познат от  времето на Тодор Живков и Георги Димитров наистина щеше да изглежда спонтанен, ако бащата не беше се разкрил по медиите - че не бил член на ГЕРБ, но винаги щял да гласува за партията на Бойко Борисов. И това трябвало да се знае?! Защо да се знае и кой е той, че да се знае, е друг въпрос. Но как щеше да се знае, че е фен на ГЕРБ, ако не беше дъщеричката му в обятията на Бойко Борисов. А върхът на неподправената любов към управляващите е признанието на бащата, че гласувал за ГЕРБ, защото детето го питало кой е направил всичко това за Бургас. Да се чуди човек как едно 4-годишно момиченце прави разлика между даденост и нова придобивка за града.

Ако условно приемем за даденост третия мандат на Йоан Костадинов, момиченцето още не е било родено тогава, за да прави съпоставка с надграждането при управлението на ГЕРБ, респективно на Димитър Николов. И кое според неговите критерии е нов обект, че да проявява любознателност кой го е направил. Може би новите автобуси на мястото на раздрънканите икаруси, на които едва ли се е качвало. Или стария пл. "Тройката", който момиченцето е минавало в бебешка количка. Или сигурно помни задръстванията на изхода на Бургас за Созопол. Но за това са бащите - отрано да вкарват децата в правия път. За по-сигурно трябва да се направи един списък на обектите след 2007 г. и да се изпитват по него кои са" строителите на съвременна България", за да затвърждават знанията си за ГЕРБ. Най-младото поколение трябва да знае на кой дължи благините за своето бъдеще. А за по-сигурно и матура може да се въведе с ГЕРБ като отделен продукт.

Хипотетично да си представим, че бащата от всенародната любов пред Флората се окажеше безпартиен, но привърженик на БСП. Дали въобще щеше да има такъв сюжет?!  И после защо хората не гледали позитивно на хубавите неща, а търсели под вола теле. Ами защото и тях ги правят на телета.

Велко Тасев

Коментари

Още от последните новини