Кое е общото между Мис Вселена 2015, Чък Норис, Роналд Рейгън, Уорън Бъфет и Мигел Тело?

Кое е общото между Мис Вселена 2015, Чък Норис, Роналд Рейгън, Уорън Бъфет и Мигел Тело? - E-Burgas.com

Те се сред милионите хора, завършили курсовете на Дейл Карнеги.

Дейл Карнеги е роден през 1888 в Мисури и получава образованието си в Педагогическия институт в Уорънсбърг. Заминава за Ню Йорк като търговец и амбициозен актьор и започва да преподава уроци по комуникация за възрастни. През 1912 се ражда световноизвестният курс на Дейл Карнеги и днес това е най-дълго съществуващата трейнинг компания в света с над 8 000 000 участници в обучения, сред  които президенти на най-големите компании, политически лидери, артисти, финансови магнати. За поредна година тези обучителни програми получиха международни златни медали в няколко раздела.

Най-често мотивацията за преминаване през курсовете на  Дейл Карнеги  е желанието за самоусъвършенстване в областта на лидерство, мотивирането на хора, по-висока увереност в себе си, по-добри умения за въздействаща комуникация, управление на стреса и повишаването на екипната ефективност. 

Този месец Програмата на Дейл Карнеги за постигане на успех, предназначена за младежи на възраст от 16 до 21 години, ще бъде проведена за първи път в България.

Освен основните фактори за успех такива, каквито не се преподават в училище, младите хора ще усъвършенстват нагласата си и мотивацията за постижения, както и техники за подобряване на паметта.

Младежите по света, завършили този курс и техните родители споделят:

„Курсът ме научи как да се чувствам комфортно не само в говоренето пред групи, но и да съм по-уверена в социални ситуации с непознати. Научих се как да не се притеснявам, а да мисля позитивно. Курсът е наистина невероятен и преобразяващ, научих многобройни техники и инструменти, за да успея в живота.“

„Най-трудно е да накараш едно дете да види отвъд чисто материалните придобивки и да осъзнае, че стойностните неща се постигат с усилия. Младите хора днес са свикнали да получават всичко наготово и да се отказват лесно. Този курс помогна на дъщеря ми да осмисли нещата, които й говоря от години.“

„Искаше ми се и аз да съм минал този Курс преди 20 години. Щях да успея много по-бързо и с много по-малко вложени усилия.“

Курсът на Дейл Карнеги за младежи ще започне в събота на 8 април в централата на компанията в София. Силно ангажирана с програмата в България е Надя Недялкова, която преди броени дни спечели титлата Мисис Бургас 2017. Самата тя споделя за опита си с курсовете на Дейл Карнеги, определяйки ги като основен фактор в безапелационния си професионален успех. Г-жа Недялкова е Търговски директор в най-големия финансово-застрахователен холдинг, като за шести път бе отличена и като най-успешен мениджър на годината. Повече за това може да видите утре в интервюто с нея по темата.

 

Коментари

Още от последните новини