Кметът с наркотиците остава в ареста

Кметът с наркотиците остава в ареста - E-Burgas.com

Апелативен съд – Бургас остави в ареста подсъдимия Николай Попов, който бе задържан на граничен пункт Лесово в опит да пренесе в колата си голямо количество наркотици. Попов иска мярката му за неотклонение задържане под стража да бъде променена на домашен арест. 

В съда днес с него бяха десетина негови приятели, които бяха дошли да го подкрепят. 

По време на делото бе повдигнат въпроса какъв всъщност е Николай Попов, след като в нито един протокол той не е бил записан като кмет на село Топузово , а на мястото на професията му пишело борец/спортист. Все пак и защитата и обвинението стигнаха до консенсунс, че Попов е с високо служебно положение. Според защитата това било причина обвиняемият да бъде пуснат под домашен арест, защото няма вероятност да се укрие, а според обвинението още повече утежнява тежестта на престъплението, тъй като Попов трябва да бъде пример за подраждане и да не излага инстутицията, която представлява. 

Според адвокат Марина Ангелова, която защитава подсъдимия, обвинението е съставено изцяло на базата на предположения. В протокола за ареста нямало никакви снимки на намерените наркотици, не се виждали регистрационните табели на колата и дори марката и била трудно разпознаваема. Самият протокол бил само два реда, а според показанията на митничарите част от хапчетата са били намерени в автомобила на неговата спътница. 

Обвиняемият Попов също така имал проблеми с високо кръвно налягане и имал нужда от движение, тъй като имал няколко операции на единия край и при обездвижване той се подувал. 

Коментари

Още от последните новини