Кметът Николов към подчинените си: Пределна мобилизация, лятото не е свършило!

Кметът Николов към подчинените си:  Пределна мобилизация, лятото не е свършило! - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов призова за пределна мобилизация всичките си подчинени структури и служители. Бургас живее в ритъма на изключително натоварен летен сезон. По данни от трафик камерите на Пътен възел Юг, само през съботата оттам са преминали 50 000 автомобила. В същия ден над 40 000 пътници са кацнали на летище Бургас. Градът е основен разпределителен център за повишения туристически поток тази година, но голяма част от летовниците остават и тук.

Все повече хора ползват новия Пътен възел Запад при влизането си в Бургас, което облекчава преминаването през центъра и кръстовище "Трапезица". Движението през уикенда беше тежко, но сериозни тапи не се образуваха. Пропускливостта ще стане още по-добра след реконструкцията на "Крайезерна", която ще стартира наесен. Предвижда се улицата да стане четирилентова.

Заради пожароопасната ситуация в горещините, кметът Николов инструктира кметовете на малките населени места в общината да бъдат в постоянна готовност и комуникация с гасаческите групи. Той очаква всички бургазлии да бъдат отговорни при боравенето с огън и бързо да сигнализират на 112 при пожар.

През уикенда е получен телефонен сигнал за взривно устройство в общинския Диагностично - консултативен център II. За щастие той се е оказал фалшив. Кметът поиска компетентните органи на реда да направят всичко възможно за установяване автора на обаждането. Според него такива фалшиви сигнали заслужават най-строго наказание.

В събота Бургас беше домакин на футболна среща между отборите на "Ботев" и "Локомотив". Хиляди пловдивски запалянковци пристигнаха в града, за да подкрепят своите любимци. Напрежение имаше, но нито един бургазлия не е сигнализирал за повреден автомобил или друга негова собственост. Затова кметът благодари на полицейските служители за положените извънредни усилия.

За съжаление, вандалите също не почиваха през изтеклия уикенд. От спортна площадка до бл. 42 в к-с "Възраждане" е открадната цяла футболна врата. Община Бургас ще възстанови щетата, но отново призовава своите жители да подават своевременни сигнали, които биха помогнали за осуетяване на подобни кражби.

Коментари

Още от последните новини