Кметът на Созопол: Законът за шума ще доведе до спад за туристите

Новият закон за шума ще доведе до спад на туристите по морето. Това заяви кметът на Созопол Пайанот Рейзи на откриването на летния туристически сезон в морския град. Той допълни, че не е съгласен правилата да се променят в последната минута на мача, тъй като туристическият бизнес няма време да реагира. 

Надявам се народните представители да разгледат нещата нормално. Мен законът даже ме удовлетворява, защото всичките тези сигнали и позвънявания от жалби, които съм носил на гърба си, вече няма да се в моята компетенция, а на държавата. Но все пак аз съм избран за кмет от всички тези хора, които правят бизнес тук и няма как да не коментирам темата. Това не е закон за Черноморието или за Созопол, а за цялата държава. Нормално е в Слънчев бряг да се правят повече проверки, защото там е различен вид туризъм„"  заяви още кметът на Созопол.

Панайот Рейзи все пак заяви, че очаква силен сезон, като първоначалните прогнози са за около  5% ръст. Лек спад има само при руснаците, но той ще бъде компенсиран от други чужденци. Част от хотелите в Созопол вече приемат първите гости за сезона, но истинският пик се очаква тепърва. 

Сподели новината:

Коментари