Кметът на Приморско Д-р Димитър Германов с поздравителен адрес по повод днешния ден на българската община

Кметът на Приморско Д-р Димитър Германов с поздравителен адрес по повод днешния ден на българската община - E-Burgas.com

Уважаеми общински съветници, кметове на кметства, служители на общинската администрация,

На 12 октомври отбелязваме Денят на българската община. През 1998 г. делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат това решение, водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България.

Датата не е случайна. На този ден, през 1882 г., в брой на Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление“, който за първи път регламентира дейностите и устройството на местните органи на държавната власт в Княжество България.

По този повод приемете моите най-сърдечни поздравления . Работещите в структурата на местното самоуправление, носим отговорността за развитие на местните секторни политики.  Наше призвание е да превърнем община Приморско в по – добро място за живеене, отдих и туризъм.

Желая на всички, които изграждат авторитета на местното самоуправление здраве, професионализъм и нестихваща енергия за по – добри резултати в полза на хората!

ЧЕСТИТ ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА!

Д-р Димитър Германов

Кмет на Община Приморско

Коментари

Още от последните новини