Кметът Димитър Николов награди третокласници

Кметът Димитър Николов награди третокласници  - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов награди третокласниците, събрали максимален брой точки на състезанието "Език свещен на моите деди". Церемонията се състоя на открита сцена "Охлюва" в Приморски парк. Класираните на второ и трето място в общинското състезание по български език получиха своите отличия от ректора на Бургаски Свободен Университет - проф. Галя Христозова - автор на теста за състезанието, и от зам. областния управител проф. д-р Севдалина Турманова.

В състезанието участваха 250 ученици от 23 училища. 14 ученици бяха наградени със златен медал и участие в летен лагер "Опознай Бургас". 21 ученици получиха сребърен медал и са наградени с еднодневна екскурзия до градовете Карлово и Сопот, а 30 ученици получиха бронзови медали и предметни награди. 76 ученици са с грамота за поощрение, а всички останали участници имат грамота за участие в състезанието.

В отборното класиране на първо място са учениците от Основно училище "Любен Каравелов", на второ място са участниците от Средно училище "Йордан Йовков", а на трето място - Основно училище "П.Р. Славейков". С най-висок процент явили се участници на състезанието са учениците от трети клас от Средно училище "Димчо Дебелянов".

Целта на състезанието беше да се демонстрират усвоените знания и умения по български език в условията на съревнование, да се стимулира практическото приложение на знания в нови и различни от познатите ситуации, да се повиши грамотността на учениците и тяхната езикова култура, да се насърчи и поощри увереност в силите и любознателност към допълнителни страни на учебното съдържание по български език и литература.

Коментари

Още от последните новини