Клуб по подводен риболов подде инициатива за чисти води

С началото на сезона бургаският клуб "Черноморец" поде еко инициатива за чисти води. Състезателите от най-успешния през годините тим, предизвикват другите клубове и запалените по подводния и спортен риболов в страната да се включат в международната кампания #onefishoneplastic , заедно с тях. Гмуркането да не бъде само с улов, но и почистване на морето. Всеки, който уцели риба, но открие и отпадък от пластмаса да "улови" и него.

"Целите са две  - да не се прекалява с улова (и една риба е достатъчна) и да се почисти морето от отпадъците. Можете да бъдете добрия пример, като след като уловите риба, но и отпадък се снимате с тях и я споделите във Фейсбук.  Ще е чудесно, ако тази идея бъде споделена от повече хора. Надяваме се, че мисленето ни по отношение на морето, ще се промени, било то и с такива малки крачки", пишат състезателите на "Черноморец" - Бургас на страницата на клуба във Фейсбук. 

Междувременно стана ясно, че състезателят от КПР "Черноморец" Бургас, Валентин Люцканов застана втори на първото за сезона състезание по подводен риболов, част от надпреварата за Купа България. Резултатът му от 12 валидни риби и 8065 точки е почти равен с този на първенеца в турнира - Анастас Бъчваров от КПР"Марлин"- Приморско. Той регистрира 12 валидни риби и достигна 8365 т.

Надпреварата се проведе в акваторията на Приморско, от където е  третият състезател, грабнал бронза - Стоян Сираков с 3795 т.  За Купа "Стела Марис" се състезаваха общо 53-ма гмуркачи от 10 клуба на страната. 

Сподели новината:

Коментари