В Английската ще учат китайски от септември

В Английската ще учат китайски от септември - E-Burgas.com

Обучение по китайски език стартира от следващата учебна година в бургаската английска гимназия „Гео Милев“.  Бъдещите възпитаници на гимназията ще могат да изучават китайски като втори чужд език в три паралелки. Общо 78 гимназисти ще бъдат първите приети в профил „Английски и китайски езици“ за учебната 2019/2020 г.

Балообразуването за най-новите профилирани паралелки в Бургас ще бъде сбор от удвоения резултат по български език и литература от НВО, удвоения резултат по математика от НВО и оценките от свидетелството за основно образование по български език и литература и математика. Освен трите паралелки с  китайски,  АЕГ „Гео Милев“ гр.Бургас ще приема ученици в две паралелки с втори чужд език немски и една паралелка с втори чужд език руски.

Почти година ръководството на АЕГ „Гео Милев“ работи по идеята за новия профил. На национално ниво интересът към китайския език се увеличава всяка година и вече над 2000 ученици в България изучават езика, но до този момент в Бургас няма профилирано гимназиално обучение.

„Ангажимент на всяко учебно заведение е да е в крак с времето и да предоставя обучение, адекватно на световните тенденции. В последните години китайският език убедително застана на челните позиции по популярност навсякъде по света и съм сигурна, че ще намери своите почитатели и в Бургас.“ убедена е директорката на АЕГ „Гео Милев“- Жаклин Нейчева.

Коментари

Още от последните новини