Китай хвърля око на Бургас за развитие на бизнес

Китай хвърля око на Бургас за развитие на бизнес  - E-Burgas.com

Президентът на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие - департамент "Китай" Джанг Чангцинг е на посещение в Бургас. С него се срещна заместник-кметът по бюджет и финанси на града Красимир Стойчев.

Г-н Чангцинг е представител на водещи китайски предприемачи с възможности за изпълнение на промишлени, логистични, инфраструктурни, енергийни и търговски обекти.

Гостът запозна зам.-кмета Стойчев с основните дейности на асоциацията, която представлява - насърчаване на търговските и промишлени отношения, информация на българските износители относно китайския пазар, както и на китайските износители относно българския пазар, консултация на потенциални инвеститори относно възможностите за инвестиции както в Китай, така и в България.

Зам.-кметът Красимир Стойчев запозна г-н Джанг Чангцинг с условията за инвестиции, които предлага Бургас, възможностите на Пристанище Бургас за пренос на товари и стоки между двете страни и условията, които предоставят индустриалните зони в града - Индустриален и логичстичен парк, високотехнологичен парк Българово, индустриалната зона в Равнец и Свободна безмитна зона.

В разговорите участваха още директорът на дирекция "Икономика и стопански дейности" в Община Бургас Ивелина Стратева и изпълнителният директор на Индустриален и логистичен парк Бургас Стамен Стамов.

След срещата в Община Бургас г-н Джанг Чангцинг посети Свободна безмитна зона и Индустриалния и логистичен парк Бургас.

Коментари

Още от последните новини