Кинофестивал в Бургас показва предимствата на алтернативното образование

Кинофестивал в Бургас показва предимствата на алтернативното образование  - E-Burgas.com

Документалните филми от „(не)Възможното образование" показват добрите примери от световната практика в тази сфера

Бургас ще стане домакин на кинофестивала за документални филми „(не)Възможното образование" този уикенд, съобщиха неговите организатори от училище „Френе“ и читалище "Хамалогика". Миналата година фестивалът се проведе за първи път в София под егидата на "Общност за демократично образование", а тази година негови домакини ще бъдат общо пет града - София, Бургас, Пловдив, Варна и Добрич.

В петък, събота и неделя в читалище "Хамалогика" ще бъдат прожектирани общо пет документални филма на тема образование. След всяка прожекция ще има дискусия, в която ще участва и гост - специалист по съответната тема на филма.  "

"За нас е важно да информираме обществеността за алтернативите на държавната образователна система и да я запознаем с добрите примери. Колкото по-информирани са хората за успеваемостта на тези световни практики, толкова по-голям е шансът за промяна. " заяви Николета Петрова от училище "Френе". 

Селекцията от филми за бургаския кинофестивал не е насочена към тесни специалисти, а към родители, деца и учители, а към всички граждани, които се интересуват от промяната в обществото като цяло.  

Коментари

Още от последните новини