Спряха над 300 000 автомобила без засътраховка само за три месеца

Спряха над 300 000 автомобила без засътраховка само за три месеца - E-Burgas.com

Повече от 300 000 автомобила са със служебно прекратена регистрация, заради несключена застраховка "Гражданска отговорност" от началото на годината. Това съобщи пред БНТ инспектор Мария Ботева от "Пътна полиция". По думите й, за първите три месеца на годината са свалени и номерата на повече от 800 автомобила, защото водачите им са заловени да карат пияни, без книжка или под въздействието на наркотици.

В седмицата преди Великден традиционното голямо празнично пътуване ще започне още в четвъртък следобед и ще приключи следващия понеделник. Натоварено се очаква да бъде движението и в събота вечерта, когато много хора ще тръгнат да посрещнат Великден в някои от големите манастири. Ето защо от "Пътна полиция" са взели необходимите мерки за нормален трафик.

"Големият пътникопоток се очаква в последния работен ден - четвъртък следобед и затова нашата организация е заедно с колегите от "Автомобилна администрация" и АПИ да подпомогнем трафика, с временната организация на движението там, където трябва да бъде въведена, с извеждането на автомобилите от големите градове, в това число и от столицата", обясни инспектор Ботева.

По думите ѝ, още в четвъртък патрули ще подпомагат трафика от София към подходите към трите автомагистрали, което обаче не означава, че нарушителите няма да бъдат санкционирани.

Други натоварени направления ще бъдат към големите храмове, както и към Рилския, Бачковския и Троянския манастир, към морето и "Дунав мост". Очаква се по всички направления да има натоварено движение, обясни още Мария Ботева. Ще се засилят проверките и за алкохол, наркотици и шофиране без книжки в късните часове на Великден.

От "Пътна полиция" съветват пътуващите да планират добре времето, в което ще пътуват и да не забравят, че по границите има по-засилени проверки, заради новия регламент на Европейския съюз.

Коментари

Още от последните новини