Кът на почетните граждани в Средец

Кът на почетните граждани в Средец - E-Burgas.com
В Средец да се създаде кът на почетните граждани. Това реши Общински съвет Средец на свое редовно заседание. Предложението постъпи от политическа партия “АТАКА” и бе прието от всички общински съветници. Докладната записка за създаване на кът на почетните граждани бе шестото входирано предложение на националистите, но първото стигнало до сесия.
“Почти всяка година към списъка на почетните граждани на град Средец се прибавят имената на още достойни хора. Званието на някои от тях се присъжда посмъртно, а популяризирането става еднократно и единствено, чрез медиите”, се пише в мотивацията на патриотите от АТАКА.
Този кът ще служи освен за информация и за своеобразна почит към тези хора и техните наследници. Всяко свое предложение атакистите обсъждат и със своите съграждани. В проведена видео анкета се оказа, че голяма част от населението на Средец не могат да назоват името на поне един почетен гражданин.
В деловодството на Общински съвет Средец от структурата на АТАКА са внесли още предложения за отваряне на затворените обществени тоалетни на територията на централната градска част на Средец; пускане в употреба на градските шадравани; създаване на Детска кухня; създаване на Общински младежки съвет, както и осъждане на геноцида над българите в Османската империя и обявяване на датата 17 май за ден на поклонение към жертвите на този геноцид.
Коментари

Още от последните новини