Къртили асфалта на "Трапезица". Кръговото било върху "негодни почви"

Къртили асфалта на

Стана ясно причината за забяване на ремонтите на кръговото кръстовище на "Трапезица". Положеният асфалт е трябвало бъде изкъртен, а под него да се извършат изкопни работи и полагане на трошен камък. Причината е, че е установено наличението на "негодни почви". Това обаче вече е извършено. 

Община Бургас е обявила прецедура без договаряване за изпълнение на новите СМР-та. Тя е за извършените през изминалите месеци действия, за да може изпълниелят да си вземе парите. Това обяви ръководителят на проекта Интегриран градски транспорт Руска Бояджиева пред е-Бургас. 

След установяването на по-слаба земна основа от предвижданията в одобрената проектна документация, се извърши цялостно обследване на съществуващата асфалто-бетонова настилка по метода "греда Бенкелман" в зоните по пътя, които служат за подвързване на кръговото кръстовище към съществуващите улици. Наложилите се реконструкции са обхванали цялата дебелина на настилка, като се извършат локални ремонти с подмяна на цялата пътна конструкция. Това е наложило допълнително полагане на трошен камък и полагане на пласт неплътен асфалтобетон - биндер. 

Коментари

Още от последните новини