Карнобат протестира срещу инсталация за птича тор

Карнобат протестира срещу инсталация за птича тор - E-Burgas.com

Изграждането на инсталация за производство на птича тор в града ще доведе до запрашаване на въздуха и разпространението на неприятни миризми. Това становище на община Карнобат е изпратено до Министерството на околната среда и водите след като регионалната екоинспекция определи, че проектът на местен бизнесмен няма нужда от оценка за въздействие върху околната среда /ОВОС/. Ето какво заяви кметът на Карнобат Георги Димитров заяви пред радио Бургас:

Направили сме всички възражения, които ни позволява законът, изненадани сме, че не се иска доклад за оценка за въздействие върху околната среда, беше дадено разрешението от РИОСВ. Сега протестираме пред министъра на околната среда и водите. Имаме  четиринадесетдневен срок да реагираме, подготвяме искане , еколозите и специалистите да го огледат и да чуем становището на министерството. 

Аз съм длъжен да се съобразя с мнението на хората. Това, което се предвижда да бъде изграждано – преработката на птича тор, която е основа на този компост е недопустимо за Карнобат.“ 

Коментари

Още от последните новини