Карнобат набира младежи за дуално обучение в Германия

Карнобат набира младежи за дуално обучение в Германия - E-Burgas.com

Продължава набирането на кандидати за дуално професионално обучение в Германия. Това съобщават от Дирекция „Бюро по труда” Карнобат Това е  по програма MobiPro-EU за 2016г., Проект BIW BAU. Младежите трябва да са навършили пълнолетие, а горната граница е  до 27 години, да са български граждани, да нямат завършена магистърска степен. Освен това кандидатите не трябва да живеят повече от три месеца на територията на Германия.

Дуалното професионално обучение е част от образователната система в Германия и дава възможност успоредно с теоретичната подготовка по дадена професия да се придобият практически умения и опит на работното място. Избраните младежи за дуалното обучение ще получат от бъдещите си работодатели безплатен  курс по немски език, пътуване до Германия за започване на практика, както и за  започване на същинското обучение, заплата и допълващо възнаграждение от страна на Федералната агенция по труда, до достигане на доход от 818 евро на месец. като това е начална стартова заплата. Възнаграждението може да достигне до 1056 евро.

Проект BIW BAU е за дуално обучение на строители и пътни строители. Към всичко това се добавя и настаняване, което е организирано от проекта за времето на практиката и първата година на обучение във Ваймар – единични или двойни стаи със самостоятелен сънитарен възел, телевизор, интернет, обща кухня с хладилник, фурна микровълнова, кафе машина и т.н. ;зали за игра и почивка). През втората и третата година обучителните предприятия ще подпомогнат търсенето на жилище.

Обучаващите се по програмата младежи са осигурени за всички осигурителни рискове в Германия – здравно, пенсионно и за безработица.

За повече информация кандидатите да се обръщат към служителите в ДБТ-Карнобат и на тел.0559/22819.

 

Коментари

Още от последните новини