Карфур дължи 18 млн. лв. на държавата

Карфур дължи 18 млн. лв. на държавата  - E-Burgas.com

Карфур” е един голям балон, чиято големина ще се разбере в рамките на 1-2 месеца, а може и много по-скоро. Това заяви за БГНЕС изпълнителният директор на компанията „Биопрограма” Десислав Дионисиев.

Според него фирмата „КМБ България“ дължи много пари и на държавата, говори се за сума от 17-18 млн. лв., а имали и много ипотеки. Веригата е спряла да плаща на доставчици още през 2013 г. и срещу нея има заведени десетки съдебни дела за незаплатени доставени стоки.

„Дългът към нас набъбна до близо 100 хил. лв. и ние спряхме да ги зареждаме. Смятам, че от „Карфур” не са плащали на повечето от доставчиците си, поради което от некоректната фирма смениха зареждащите ги с идеята и на тях да приложат същия номер", казва Дионисиев.

Той обяснява, че през 2014 г. компанията му „Биопрограма” е завела дело срещу фирмата собственик на веригатаи поискали да обезпечат иска си със залог - блокиране на сметки, недвижим имот или друго. Но тогавашният съдия по делото Румяна Ченалова не е разрешила това, декларира Дионисиев. Едва преди седмица и половина от „Биопрограма” са получили решение по него на първа инстанция, че собственикът на „Карфур” е осъден.

Коментари

Още от последните новини