Каратеки от Приморско завоюваха сребро на национално първенство в Пловдив

Каратеки от Приморско завоюваха сребро на национално първенство в Пловдив - E-Burgas.com

Каратисти от СК „Аригато“ – Приморско се завърнаха с грамоти, купи и два сребърни медала от Националното първенство в Пловдив. В състезанието участие взеха над 200 участника от 28 клуба в страната.

Младите надежди на Приморско записаха поредното добро представяне на национално състезание. Спортният клуб по карате се включи в надпреварата с трима участника в категориите за деца до 10 години и деца до 14 годишна възраст - кумите. 

Великолепно представяне  записа Станимир Киров, на който малко не му достигна да се окичи със златото. След като отстъпи във финалната среща, той остана на втора позиция. Росица Филипова също се окичи със сребро след загуба на финала. Въпреки това и двамата състезатели представиха достойно своя клуб. Малката Мира Копчелиева, която се състезава в категорията за деца до 10 год. не успя да завоюва медал, но натрупа ценен опит за следващи състезания.

От треньорския екип на СК „Аригато“ изказаха задоволство от доброто представяне на спортистите. Сега следват усилени тренировки в подготовка за предстоящото състезание Суис Опън Шампионат в Швейцария, на което Сияна Стратиева, Станимир Киров и Росица Филипова ще представят България. 

Коментари

Още от последните новини