Каракачанов е издигнат за кандидат-президент от местната структура на ВМРО

Каракачанов е издигнат за кандидат-президент от местната структура на ВМРО - E-Burgas.com

Войводите от бургаска община издигат за кандидат-президент Красимир Каракачанов. А окончателно, на национален конгрес на партията ще се реши кой все пак ще се впусне в битката за  „Дондуков”2. Много вероятно е ВМРО да участва на предстоящите избори за президент във формата, който сега е в парламента, тоест заедно с НФСБ на Валери Симеонов.

„Искаме президентът да бъде силна и обединяваща фигура, човек който се е доказан патриот, да говори директно за проблемите. Стига политическо лицемерие, искаме достоен човек, който да представлява България.”-каза новоизбраният секретар на ВМРО Николай Стоянов.

Вчера партията проведе общинска конференция, на която е бил избран за общински лидер на ВМРО-Бургас Теодор Борденяшки.

Бургаските воеводи признаха, че ще възродят отново доброволческите отряди ”Аз адмирирам всеки, който защитава България. Когато държавата не си стои на мястото, гражданите със съвест и доблест трябва да вземат нещата в ръце си. Не подкрепям, разбира се, когато някои от доброволческите отряди извършат нещо противозаконно. Говоря за такива отряди, които да помагат и да бъдат закрила на жителите по селата.”-каза общинският съветник и ледер на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев.

Той иска отново да се възроди даване на  почетна грамота по доблест в Бургас, тъй като има достойни за това хора. Дракалиев дори подготвя докладна записка за това, която ще входира до Общински съвет Бургас.

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини