Кандидатът за кмет Живко Табаков: Ще въведа коренна промяна в градския транспорт на Бургас

Кандидатът за кмет Живко Табаков: Ще въведа коренна промяна в градския транспорт на Бургас - E-Burgas.com

Решен съм да въведа коренна промяна в градския транспорт на града, ако бургазлии ми гласуват доверие и ме изберат за кмет. В това е категоричен кандидатът за кмет на Бургас от „Движение България на гражданите” Живко Табаков. През последните години проблемите с автобусните линии и цената на автобусното билетче отблъснаха много от съгражданите ни да използват градския транспорт, което накара и Табаков да обяви готовност за цялостна ревизия на „Бургасбус”.

През лятото, в ролята си на общински съветник, Табаков гласува и „за” цената на билета да се върне на 1 лев. Тогава мнозинството от ГЕРБ отхвърли докладната, като се позова на нестабилното финансово положение на общинския превозвач, който няколко поредни години работи на загуба.

„След един добър финансов анализ съм уверен, че цената на автобусното билетче може да бъде върната на 1 лев, така както е в Пловдив и Варна. Оптимизация на цената трябва да се направи и на билета за селата. Градският транспорт е и тема, която е свързана със здравето на бургазлии, защото използването на собствени автомобили увеличава и вредните емисии в града ни”, каза кандидатът за кмет.

Табаков също така допълни, че трябва да се помисли дали да не бъдат увеличени и възнагражденията на работещите в общинския превозвач, след като през последните години голяма част от шофьорите на „Бургасбус” напуснаха заради ниското заплащане.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Още от последните новини