Каналиджии с нарколаборатория опитаха да превозят над 20 сирийци скрити сред дърва

Каналиджии с нарколаборатория опитаха да превозят над 20 сирийци скрити сред дърва - E-Burgas.com

Петима са задържани за трафик на хора при съвместна акция на служители на ОДМВР- Бургас и Сливен. При последвалите действия в имот, обитаван от двама от задържаните е разкрита нарколаборатория. До реализацията се стигнало след разследване на криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен.

Преди два дни около 19.00 ч. в района на км. 313 на автомагистрала „Тракия“ са задържани три леки автомобили „Ауди А 4“, с ямболска регистрация, „Фолксваген Голф 5“, със сливенска регистрация и „Мерцедес S 430“, с хасковска регистрация. На отбивка по автомагистралата е открит товарен автомобил „Волво“, с пловдивска регистрация, с тайник, пригоден в ремаркето, замаскиран с наредени около него трупи дървесина, в който са открити общо 20 жени, мъже и 4 деца, самоопределили се, като граждани на Ирак и Сирия.

Задържани са мъжете, ползващи леките автомобили и камиона и са иззети  множество мобилни апарати и парични суми в различни валути.

При последвалите процесуално-следствени действия на сливенските криминалисти в имот, обитаван от двама от задържаните е намерена, оборудвана лаборатория за производство на синтетичен наркотик.

Полицейските служители са иззели прекурсори, вещества и материали, използвани в производството на високорискови наркотични вещества. Иззети са около 15 грама метамфетамин. Работата по случая продължава от служители на РУ-Карнобат и ОДМВР-Сливен.

Коментари

Още от последните новини