Кампания „Достойните лекари“ отличи пет топспециалисти  (снимки)

Кампания „Достойните лекари“ отличи пет топспециалисти  (снимки) - E-Burgas.com

Кампания „Достойните лекари“ отличи пет родни специалисти, получили най-висок вот във второто й издание. В него участваха над 200 номинации на пациенти, изразявайки своето доверие и уважение към хората, които се грижат за здравето ни. Организатор на инициативата е националният дистрибутор на лекарства „Фаркол“. 

Петимата лекари бяха изненадани на работните си места и пред погледите на колеги и пациенти получиха кошници с подаръци и букети цветя. В Топ 5 тази година попаднаха акушер-гинеколог, педиатър, психиатър и двама анестезиолози. 

С най-много номинации е акушер-гинекологът д-р Матей Попов. Той завежда Родилното отделение в МБАЛ Поморие. Сърдечен, внимателен, професионалист в работата си – така го описват пациентите. Той самият прие отличието с думите: „Чест е за мен, тази награда не е лична, тя е признание за  съсловието като цяло“ и отправи важно послание - медицината ни да бъде с човешко лице. Колкото и да сме самокритични, запознати със здравеопазването в развитите държави са категорични, че у нас се прави качествена медицина и тя е с по-човешко лице.   
Вторият отличен лекар е младият педиатър д-р Теодора Александрова от МБАЛ „Лайф хоспитал“-Бургас. Тя е на 34 години и явно е любимка на малчуганите и техните родители. „Насочих се към педиатрията, защото децата са нашето бъдеще. Това признание ме задължава да продължавам да работя усърдно и да се развивам“, сподели д-р Александрова. 

Заслужена награда отиде и при столичния лекар д-р Методи Лазаров. Той работи като анестезиолог в Клиниката по хирургия към Университетската специализирана болница по ендокринология „Акад. Иван Пенчев“ - София. Опитен и прецизен специалист, той получи голямо одобрение при гласуването от страна на хора, които е лекувал.

Професионализмът и топлото отношение към пациентите изведе в челните редици и д-р Таня Бърдарска от Сандански. Тя е част от Отделението по хемодиализа в болница „Св. Врач“, работи и като психиатър в местната поликлиника. За нея казват, че въпреки нелеката работа на лекаря, винаги е усмихната и позитивна, което се отразява и на болните. 

Най-титулуваният специалист в „Достойните лекари“ е уважаваният в лекарските и академичните среди проф. д-р Атанас Темелков, получил висока  оценка и от страна на пациентите в кампанията. „Всеотдаен към болните“, „Най-добрият професионалист и човек“, „Страхотен доктор, поклон“ са само част от благодарствените думи за него при номинациите. Анестезиологът, роден в Благоевград има завидна автобиография. В момента е началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в „Александровска болница“ – София, председател е на експертния съвет по Анестезиология и интензивно лечение към Министерство на здравеопазване и завежда Катедра „Анестезиология и интензивно лечение“ в Медицински факултет към МУ София. Само преди дни проф. Темелков отбеляза 60-годишен юбилей. 

Инициативата „Достойните лекари“ се провежда по повод Деня на здравния работник – 7 април. Целта на кампанията е да съдейства за утвърждаване авторитета на лекарската професия и да инвестира в доверието и уважението към хората, на които сме поверили нашето здраве. Второто издание събра общо над 200 номинации, като „надпреварата“ бе между над 100 лекари, медицински сестри и здравни работници от цялата страна. Сред тях  работещи във водещи болници в столицата и лечебни заведения в Пловдив, Шумен, Варна, В. Търново, Сливен, Несебър, Поморие, Бургас и др. Номинации имаше също за лекари от индивидуални практики, както и от Дневни центрове за деца и възрастни.  

Кампанията е жест на признателност към хората в бели престилки, без 
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини