Камери ще следят за разпръснат боклук край кофите за смет в Бургас

Камери ще следят за разпръснат боклук край кофите за смет в Бургас - E-Burgas.com

Изграждат втора клетка за съхранение на отпадъци на сметището в село Братово 

Видеокамери ще бъдат поставени край всички нови подземни контейнери, които предстоят да бъдат поставени на различни места в Бургас през тази година. Това съобщи кметът Бургас Димитър Николов при представянето на Бюджет 2018 за община Бургас.

Досега общината е останала изключително доволна от тази система, тъй като вече не се наблюдява разпръскване на боклуци от клошари и гларуси. За тази цел ще бъдат монтирани и камери за видеонаблюдение, така че община Бургас ще може винаги да изпраща мобилен екип, когато има нужда от почистване на разпръстнатия боклук. Също така ще бъде инсталирана система, която ще дава сигнал за това колко пълни са контейнерите и кога имат нужда от извозване. 

 През тази година ще стартира и проект за биоразградими отпадъци и анаеробно третиране на отпадъци, които се намират в депото. Сепариращата инсталация ще бъде разширена съвместно с програма "Околна среда".

Ще бъде изградена и втора клетка за съхранение на отпадъците, за която ще бъдат заложени собствени средства. Причината за това са наводненията от края на миналата година, които наводниха сметището и предизвикаха големи проблеми. Самото депо пък обслужва цели 9 общини в областта.  Очаква се изграждането на втората клетка да започне успоредно с реконструкцията на щетите от наводнението. 

 

Коментари

Още от последните новини