Какво, къде, кога във втората вечер на Международния фолклорен фестивал

Какво, къде, кога във втората вечер на Международния фолклорен фестивал - E-Burgas.com

С традиционното тържествено дефиле на участващите ансамбли стартира 44-то издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас. Участващите групи от България, Босна и Херцеговина, Испания, Косово, Полша, Палестина, Судан и Унгария преминаха от пл. "Тройката" по улиците "Александровска" и "Богориди", за да стигнат до Летния театър. 
Фестивалът беше открит със специална церемония, по време на която зам.-кметът Йорданка Ананиева връчи наградата "Нестинарка". Тази година призът бе присъден на ПФА "Добруджа" от град Добрич.
Днес фестивалната програма продължава с концерти както в Летния театър, така и на няколко открити сцени в града. Те са разположени пред Дома на нефтохимика, на "Охлюва", Експоцентър "Флора", Община Бургас, в "Меден рудник" и пред  Летния театър.
Концертите ще започнат в  19:30 часа. На сцената пред НХК представление ще изнесе ПФА "Добруджа".  На открита сцена "Охлюва" ще се представи съставът от Косово. За настроението на публиката на сцената пред Община Бургас ще се грижат представителите на Испания, а унгарските изпълнители ще покажат традиционния фолклор от своята страна на сцената в "Меден рудник". Тя се намира на спортната площадка в зона Б. 
На сцената пред Летния театър група "Детелини" от с. Светлина - Община Средец, ще представят ритуала "Меджия".
Втората фестивална вечер на Летния театър започва в 20:30 часа. Любителите на фолклора ще могат да се насладят на ритми от Полша, Палестина и Судан.

Коментари

Още от последните новини