Как да се справим с високото кръвно нялагане? 

Как да се справим с високото кръвно нялагане?  - E-Burgas.com

Високото кръвно налягане – проблем, който засяга не само възрастни, но и все повече млади хора, обикновено не придизвиква симптоми. „Тихият убиец”   както често го наричат, обаче, е водещият глобален риск за смъртност. Той е причина  за  инфаркти, мозъчни инсулти, сърдечна недостатъчност, като 50% от инцидентите са при лица на възраст от 45 до 69 години. В Световния ден на сърцето – 29 септември, за съжаление, трябва да отбележим, че всеки трети в света е с високо кръвно налягане, а ефективно лекуван е само един от трима.

Първите симптоми при повишени стойности на кръвното налягане, са главоболие, замаяност, замъглено зрение. Понякога се появява гадене, повръщане, гръдна болка и задух. За повлияване на тези неприятни симптоми в аптечната мрежа вече се предлага изцяло български хомеопатичен специалитет. Хипербел е продукт на Белл Хомеопатия и е подходящ при хипертонични кризи с опасност от мозъчно–съдов инцидент, при хипертонични кризи с тахикардия, пулсиращи болки в главата и затопляне на лицето, както и при големи разлики между систолно и диастолно налягане.

Четири са активните вещества в Хипербел, действащи положително на високото кръвно налягане: Drosera Rotifundifolia – създаваща перфектния баланс на съдовата система, Nux Vomica – повлияващ стреса върху съдовата  система, Arnica Montana – планинска арника за подобряване еластичността на стените на кръвоносните съдове, Aurum Metallicum – колоидно злато за изчистване на натрупаните плаки, мастни киселини и холестерол.  

Стотици вече опитаха Хипербел. Eдна таблетка в чантата или джоба на якето ще ви осигури сигурност и спокойствие. Разбира се, добре е да се разделите с нездравословни навици като прием на изкуствени, тлъсти храни,  стрес, цигари, а в същото време повишите физическата си активност. 

 Ето и конкретните съвети на специалистите: 

- Заменете шоколада с плод, ограничете приема на сол до под 5 гр. на ден
- Дори половин час активност пет пъти седмично намалява значително риска от сърдечни болести 
- Спрете цигарите изцяло или поне докато се намирате вкъщи, за да запазите здравето и живота на хората около вас

Коментари

Още от последните новини