Как да действат възрастните хора при телефонни измами?

Как да действат възрастните хора при телефонни измами? - E-Burgas.com

Важно е възрастните хора да разберат, че е по-добре да прекратят разговора, да изключат ако трябва телефона от розетката, за да прекъсне напълно линията, в случай че имат и най-малко съмнение, че някой се опитва да ги измами. Това коментира в интервю за Радио „Фокус“ – Варна говорителят на Областната дирекция на МВР Ивана Милева. "Хората са в безопасност в дома си и ако решат да затворят телефона, няма да пострадат.

Ако решат дори да отговорят по по-груб начин на отсрещната страна, отново няма да са в опасност", допълни тя. Говорителят на полицията във Варна добави, че при съмнения за измама хората трябва се обадят на своите близки от друг стационарен телефон. Ако нямат такъв, желателно е да помолят техни съседи да се свържат с близките им, както и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото Управление на МВР.

Според Ивана Милева всяка информация, дори тази за опит за телефонна измама е полезна за органите на МВР. Данните биха помогнали на полицията впоследствие при изготвянето на анализите и при вземането на допълнителни мерки по превенция.

 

Коментари

Още от последните новини