Къде колко струва морето на Балканите

Къде колко струва морето на Балканите - E-Burgas.com

Най-евтиното настаняване за туристите е в Черна гора, а най-евтината храна е в България, пише македонското електронно издание „МКD-NEWS" в препоръките в избора на летуване. Според изданието Черна гора е предпочитана дестинация за македонските туристи. Настаняване в Будва и в Херцег Нови може да се намери и за 8 евро на вечер, а в Петровац за 9 евро. В Чане самостоятелна къща от 60 кв. м. струва 20 евро на вечер.

Плажните чадъри по черногорските плажове се заплащат, като в Рафайлович цената е 1,5 евро, а в Будва 5 евро в началото на сезона и 10 евро в най-натоварените месеци.

Рентакарите са около 20 евро на ден. Цената на такси е 1 евро за начало на пътуването и 80 евроцента на км.

Македонското издание предупреждава, че таксиджиите „надуват" цената за чужденци.

В Хърватия в зависимост от местоположението цените на легло в апартамент се движат от 25 до 35 евро. Заплащането е в куни.

„МКD-NEWS" уточнява, че цените в кафенетата са като в Македония.

Рентакар на ден е 50 евро, а за 8 дни 300 евро.

В Гърция, която е най-популярната туристическа дестинация в Македония, може да се намери стая за 7 евро на вечер. Туристически плюс е, че чадърите и шезлонгите не се наемат поотделно, а само срещу поръчана напитка, които струват около 3 евро. Ако и това е скъпо, в началото на сезона туристите могат да си купят шезлонг за 12,5 евро, чадър за 5 евро, воден дюшек за 3-12 евро. В различните магазини и пазари, цените могат да се движат в рамките на 30 %, а млечните продукти са по-скъпи отколкото в Македония.

„МКD-NEWS" препоръчва храната да се купува от хирпермаркети, където хляба струва около 1 евро, 1 л. мляко - 1,5 евро, 6 яйца - 1,2 евро, 1 кг. кашкавал или шунка около 10 евро.

Изданието предупреждава в никакъв случай да не се поръчва „турско кафе", защото гърците са чувствителни и го наричат „гръцко кафе".

В Гърция рентакар струва 30 евро на ден, мотоциклет „скутер" - 20 евро, велосипед - 5-10 евро.

В България 10-дневен престой в Слънчев бряг може да се намери и за 70 евро. Цената на храните и напитките е сравнително ниска. Бирата се пие за 1 лев също като кафето.

Четиричленно семейство може да обядва в ресторант за 20 лв.

Парче пица на плажа е 4-7 лв., а българските кебапчета са по 3 лв.

Източник: "24 часа"

Коментари

Още от последните новини