"Живот в скалите" на Мария Лалева с премиера в Бургас на 17 октомври

Една от най-дългоочакваните книги за 2018 и нейният автор ще се срещнат с публиката в Гранд Хотел и СПА Приморец

 

 

На 17 октомври (сряда) своя премиера в Бургас ще има първият роман на Мария Лалева "Живот в скалите". Срещата с публиката ще стартира в 18 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец. В литературното четене ще се включат и актьорите от Драматичен театър "Адриана Будевска" Валери Еличов и Ива Трифонова.

 

"Живот в скалите" е книга с много интересна история. Още преди излизането и, цитати от нея, който издателите от "Книгомания" и автора подаваха на аудиторията, бяха споделяни буквално хиляди пъти. Тези своеобразни фрагменти от бъдещото цяло четиво, което излезе по книжарниците на 8 октомври, намериха пътя си като съвременни афоризми.

 

Действието в романа се развива в стария Созопол. Там, пристига Марина - със сина си Павел. Посрещат я мъдрият Демир, магичната гевгелийска пророчица баба Настасия, "безбожницата" арменка с буен нрав Луиза и все по-често посягащият към чашката известен актьор Михаил К. Книгата е тематично разделена на пет части. Всяка от тях, разказва гледната точка на някои от героите. Първо, е ред на Павел. Следват Михаил, Марина, Демир и Луиза. Сюжетът заплита героите си сръчно и ги води към ядрото на историята, към тайната на скалите, която завихря всички тях.

 

Това е първият роман за Мария Лалева след стихосбирките „Личен архив“ (2014 г.) и „Не съм ви ближна“ (2016 г.) В него, тя вплита митология и свръхестествено с най-силните човешки емоции и преживявания. Това е книга, която няма как да бъде разказана - а може само да бъде преживяна; която увлича, но не може да бъде четена бързо. Страниците и крият завети, обобщения, истини, които се нуждаят от време - да ги обмислиш и да припознаеш като свои, ако решиш.

 

Бургас ще се срещне с Мария Лалева и "Живот в скалите" на 17 октомври (сряда) от 18 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието е част от инициатива „Приморец чете“, която води в морския град знакови автори и техните творби. Входът, както винаги, е свободен. Всички са добре дошли.

Сподели новината:

Коментари