Живко Табаков: Следващото управление трябва да се справи с казусите на стадионите

Живко Табаков: Следващото управление трябва да се справи с казусите на стадионите  - E-Burgas.com

Срамно е положението, до което е докаран бургаският футбол към днешна дата. Двете ни големи спортни бази са в окаяно състояние, благодарение на редицата грешки, които бяха допуснати във времето. Това заяви кандидатът за кмет Живко Табаков относно един от най-наболелите за всеки футболен фен въпроси по време на онлайн предаването „Избери посока на Бургас”.

Общинският съветник призна, че е водил разговори с представители от ръководствата и феновете на двата големи футболни отбора на Бургас – „Нефтохимик” и „Черноморец”, които се намирали в патова ситуация.

„Те говорят за отборите не само с голяма любов и страст, но и със съжаление. Провал на следващото управление на Бургас ще бъде, ако не се справи с казусите на стадионите „Черноморец” и „Лазур”. Като кандидат за кмет мога да кажа, че това ще бъде сред приоритетите ми.

Той поясни, че и двата футболни отбора са важни за Бургас и е добре да се намерят генерални спонсори за тях.

„За мен най-важното е да се преодолее егото и да се намери инструмент, който да направи възможно закупуването на стадионите „Черноморец” и „Лазур”, защото за връщане не може да става и дума. Ако закупуването е наистина невъзможно, то едва тогава, трябва да се върви към изграждането на нов стадион, като този в к-с Меден рудник, който да бъде използван и от двата ни футболни отбора”, каза още Живко Табаков.

Коментари

Още от последните новини