Живко Табаков: ДБГ в Бургас работи, борим се на балотажа да има двама десни кандидати

Живко Табаков: ДБГ в Бургас работи, борим се на балотажа да има двама десни кандидати - E-Burgas.com

Борим се на балотажа да има двама десни кандидати. Още в началото на кампанията аз поех ангажимент, че ДБГ-Бургас ще работи активно и до този момент показваме точно това. Следващите две седмици ние ще бъдем още по-активни в обиколките по населени места. Борим се да спечелим десни гласове и гласове на хора, които все още се колебаят или не знаят за кого да гласуват. Усещаме хората много силно мотивирани да подкрепят автентичната дясна кандидатпрезидентска двойка, а именно Трайчо Трайков и ген. Съби Събев.

Това заяви общинският председател на ДБГ в Бургас Живко Табаков по време на пресконференция с участието на народния представител от РБ, заместник-председател на "Движение България на гражданите" и председател на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев и областния координатор на ДБГ в Бургас Стоян Грозев.

Табаков призна, че предизборните обиколки и отварянето на офисите от 26 октомври не е случайно. Преди точно една година хората ми гласуваха доверие като общински съветник. 12 месеца по-късно аз използвам възможността и да отчета свършената работа пред своите избиратели. За една година успях да реализирам редица срещи с туристическия бранш, на път сме да създадем Първата програма за общинска туристическа реклама на Бургас, както и Организацията за управление на туристически район „Южно Черноморие”. Това са фундаментални неща за развитието на туризма в Бургас, каза Табаков.

Той сподели, че обмисля да внесе нови предложения в Общински съвет, които пряко касаят туризма – едно от тях ще бъде облекчаване на условията за инвестиции в сферата на туризма. Това е породено от липсата на леглова база и нуждата от нови хотели от висок клас. По думите му би било добре да се помисли и за откриването на ново звено в Община Бургас, което да работи целенасочено по отношение на маркетинга в туризма. Трябва да се направят и редица промени по чл. 56, които да олекотяват издаването на редица документи и разрешителни преди началото на летния сезон.

Областният координатор на ДБГ Стоян Грозев сподели, че е наследил едни добре работещи структури, а срещите в различни населени места показвали положително отношение към кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков ген. Съби Събев.

Депутатът от РБ Настимир Ананиев каза, че ДБГ не е формация на жълтите павета и за тях лидерството на местно ниво е много важно. На нас са ни нужни силни регионални лидери като Живко Табаков. Чрез тяхната работа можем да докажем, че РБ го е грижа за всички хора. Табаков се е доказал през работата си – на местните избори той успя да събере силен преференциален вот. Аз харесвам такива хора, защото самият аз съм прагматик. Българските граждани искат да пипнат нещото, което се прави, не само да слушат за него, заяви Ананиев.

Той допълни, че разликата между резултата на ГЕРБ като партия и на Цецка Цачева е около 7 %. За мен това е периферия на ГЕРБ, която търси своя кандидат, това е една дясна периферия и миля, че тя ще се насочи към г-н Трайков. Той е единственият десен човек, евроатлантик и патриот, който би покрил критериите им, бе категоричен Настимир Ананиев.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Още от последните новини